arrow-down arrow-left arrow-right bflogo-201511bigfish breadcrumbarrow circle-arrow facebook Asset 2galeria h3-lines hc-uszt hc-youtube image-lines-small image-lines instagramkepnagyitas linkedin logo-slogan logo_sq magyarbrands pager-arrow-left pager-arrow-right Fill 3Created with Sketch. pilot-pipe search-thin search small-arrow-down-grey small-arrow-down-white small-arrow-down

AIP

Az Aeronautical Information Publication (AIP) az ICAO által meghatározott kiadvány, amely a léginavigációhoz szükséges legfontosabb légiforgalmi információkat tartalmazza. Azért készült, hogy minden nélkülözhetetlen szabályt, eljárást és egyéb információt magába foglaljon a magyar légtérben közlekedő légijárművek számára.

A Hungarocontrol által kiadott aktuális AIP kiadványok

eAIP Hungary - 01 MAR 2018

eAIP Hungary - 07 DEC 2017

eAIP Hungary - 22 JUN 2017

ADQ rendeletnek megfelelő adatelemek listája.

 

AIP kiadással kapcsolatos (AIRAC) dátumok

Ha szeretne megjelentetni valamilyen légiforgalmi adatot AIP kiadványunkban, a következő dátumok a mérvadóak. Tájékoztatjuk, hogy a PUB/SDO csoport csak az "Adatok fogadása" oszlopban található dátumig tudja elfogadni a beérkező kéréseket az adott ciklusban.

  Adatok fogadása Publikáció dátuma Hatálybalépés dátuma
Előző ciklus (AIRAC AMDT 001/2017) 2017. november 11. 2018. január 18. 2018. március 1.
Aktuális ciklus (AIRAC AMDT 002/2018) 2018. február 3. 2018. április 12. 2018. május 24.

Adatok fogadása: ezután a dátum után az AIS osztályhoz beérkezett adatok feldolgozása megkezdődik és már nem lehetséges további adatokat beépíteni az adott kiadványba. Az ezt követő kérések a következő ciklusban kerülnek majd kiadásra.
Publikáció dátuma: az adatok feldolgozása után az AIP kiadványba kerülő lapok nyomdába kerülnek, majd a papírváltozat elkészülte után megkezdődik a kiadvány postázása és az elektronikus formátum is felkerül az AIP oldalra.
Hatálybalépés dátuma: a kiadványban szereplő információk hatályosságának kezdete.