arrow-down bflogo-201511bigfish breadcrumbarrow circle-arrow facebook Asset 2galeria h3-lines hc-uszt hc-youtube image-lines-small image-lines kepnagyitas linkedin logo-slogan logo_sq magyarbrands pager-arrow-left pager-arrow-right pilot-pipe search-thin search small-arrow-down-grey small-arrow-down-white small-arrow-down

AIP

Az Aeronautical Information Publication (AIP) az ICAO által meghatározott kiadvány, amely a léginavigációhoz szükséges legfontosabb légiforgalmi információkat tartalmazza. Azért készült, hogy minden nélkülözhetetlen szabályt, eljárást és egyéb információt magába foglaljon a magyar légtérben közlekedő légijárművek számára.

A Hungarocontrol által kiadott aktuális AIP kiadványok

eAIP Hungary - 30 MAR 2017

eAIP Hungary - 02 MAR 2017

eAIP Hungary - 10 NOV 2016

 

AIP kiadással kapcsolatos (AIRAC) dátumok

Ha szeretne megjelentetni valamilyen légiforgalmi adatot AIP kiadványunkban, a következő dátumok a mérvadóak. Tájékoztatjuk, hogy a PUB/SDO csoport csak az "Adatok fogadása" oszlopban található dátumig tudja elfogadni a beérkező kéréseket az adott ciklusban.

  Adatok fogadása Publikáció dátuma Hatálybalépés dátuma
Előző ciklus 2017. január 5. 2017. február 16. 2017 március 30.
Aktuális ciklus 2017. március 4. 2017. május 11. 2017. június 22.

Adatok fogadása: ezután a dátum után az AIS osztályhoz beérkezett adatok feldolgozása megkezdődik és nem már lehetséges további adatokat beépíteni az adott kiadványba. Az ezt követő kérések a következő ciklusban kerülnek majd kiadásra.
Publikáció dátuma: az adatok feldolgozása után az AIP kiadványba kerülő lapok nyomdába kerülnek, majd a papírváltozat elkészülte után megkezdődik a kiadvány postázása és az elektronikus formátum is felkerül az AIP oldalra.
Hatálybalépés dátuma: a kiadványban szereplő információk hatályosságának kezdete.