arrow-down bflogo-201511bigfish breadcrumbarrow circle-arrow facebook Asset 2galeria h3-lines hc-uszt hc-youtube image-lines-small image-lines instagramkepnagyitas linkedin logo-slogan logo_sq magyarbrands pager-arrow-left pager-arrow-right pilot-pipe search-thin search small-arrow-down-grey small-arrow-down-white small-arrow-down

AIP

Az Aeronautical Information Publication (AIP) az ICAO által meghatározott kiadvány, amely a léginavigációhoz szükséges legfontosabb légiforgalmi információkat tartalmazza. Azért készült, hogy minden nélkülözhetetlen szabályt, eljárást és egyéb információt magába foglaljon a magyar légtérben közlekedő légijárművek számára.

A Hungarocontrol által kiadott aktuális AIP kiadványok

eAIP Hungary - 22 JUN 2017

eAIP Hungary - 30 MAR 2017

eAIP Hungary - 02 MAR 2017

 

AIP kiadással kapcsolatos (AIRAC) dátumok

Ha szeretne megjelentetni valamilyen légiforgalmi adatot AIP kiadványunkban, a következő dátumok a mérvadóak. Tájékoztatjuk, hogy a PUB/SDO csoport csak az "Adatok fogadása" oszlopban található dátumig tudja elfogadni a beérkező kéréseket az adott ciklusban.

  Adatok fogadása Publikáció dátuma Hatálybalépés dátuma
Előző ciklus (AIRAC AMDT 003/2017) 2017. március 4. 2017. május 11. 2017. június 22.
Aktuális ciklus (AIRAC AMDT 004/2017) 2017. augusztus 19. 2017. október 26. 2017. december 7.

Adatok fogadása: ezután a dátum után az AIS osztályhoz beérkezett adatok feldolgozása megkezdődik és már nem lehetséges további adatokat beépíteni az adott kiadványba. Az ezt követő kérések a következő ciklusban kerülnek majd kiadásra.
Publikáció dátuma: az adatok feldolgozása után az AIP kiadványba kerülő lapok nyomdába kerülnek, majd a papírváltozat elkészülte után megkezdődik a kiadvány postázása és az elektronikus formátum is felkerül az AIP oldalra.
Hatálybalépés dátuma: a kiadványban szereplő információk hatályosságának kezdete.